СДС поиска оставката на Петканов заради секс репликата му

Депутатите на СДС поискаха оставката на вътрешния министър Георги Петканов заради препоръката му към директорка на смолянско училище да пуска секс филми на учениците си.

Освен на морала на Петканов, СДС разчита и се обръща и към министър председателя Симеон Сакскобургготски, който според тях било редно да вземе отношение и да реагира по случая, а не пак да си мълчи.

След като дари предколедно телевизор на помощното училище в село Чокманово, министърът препоръча на директорката да пуска сексфилми на децата, а на ген. Манчев - да набави предпазни средства, напомни Васил Василев от СДС.

Депутатът прочете изявлението на парламентарната група, според което тази дебелашка шега показва докъде може да стигне духовната нищета на един български министър, която е част от моралната деградация на правителството.

ПГ на СДС смята, че след такива изявления на министър Петканов единственият достоен изход за него е да подаде оставка, а не да се крие зад извинения, характерни за едни други хора от една друга епоха.

От СДС се надяват, че ако Петканов няма морал да подаде оставка, то поне министър-председателят, който е внушавал, че ще реализира нов морал, ще предприеме някакви действия по този въпрос.

От парламентарната група на дясната партия определят като недопустимо подобно поведение от страна на министър, още повече когато става въпрос за един от кошмарите на днешното общество - проблемите с детска порнография, детска престъпност и насилие над деца, срещу които трябва да се бори и самият Петканов като вътрешен министър.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?