СДС покани 12 десни партии и сдружения за срещата на 10 ноември

В понеделник СДС изпрати писма-покани до 12 десни партии и организации да участват на обявената от партията "програмна конференция" на 10 ноември. Писмата са подписани от лидера на СДС Надежда Михайлова и са изпратени до лидерите на БЗНС - Народен съюз, Демократическа партия, Демократи за силна България, Съюз на свободните демократи, Движение "Гергьовден", ВМРО-БНД, Обединена демократична алтернатива, БЗНС "Никола Петков", Български демократичен форум, Либерален съюз, Нова СДП, Консервативна екологична партия.

В тях Михайлова кани лидерите да потвърдят до 11 октомври писмено своето и на още двама партийни представители участие в конференцията. Тези, които отговорят положително, ще се съберат на работна среща преди конференцията ден по-късно - на 12 октомври, в зала 1 на софийския хотел "Радисън".

В писмото си до останалите десни лидери Михайлова заявява, че ги кани на 10 ноември да продължат "разговора за перспективата на България и за нашите общи цели".

Според нея, на програмната конференция десните в България трябва да отговорят на три важни въпроса - нуждае ли се България от дясно центристко управление след изборите, кои са основните приоритети на това управление и какво "всеки от нас е готов да направи, за да може то да се случи".

"Убедена съм, че в името на всички, които споделят нашите политически възгледи, ние сме длъжни да потърсим общото във вижданията ни за начина, по който България трябва да се развива през следващите години", се казва в подписаното от Надежда Михайлова писмо.

Споделяне

Още от България