СДС предлага данъчни облекчения и субсидии за приоритетни отрасли

Позицията на СДС е, че подкрепата на държавата за приоритетните отрасли на българската икономика трябва да бъде свързана с национална реклама, допълнителни данъчни облекчения, субсидии за производство и износ на продукцията. Това заяви зам.председателят на ПГ на СДС и бивш търговски министър Валентин Василев, цитиран от БТА.

Участниците в дискусия за българската икономика, организирана от СДС, се обединиха около мнението, че в България трябва да има официално обявени приоритетни отрасли, които да ускорят икономическия растеж на страната. Представителите на бизнеса определиха туризма и информационните технологии като възможни отрасли, които могат да бъдат обявени за приоритетни.

Василев, който е председател на комисията по икономическа политика към ръководството на СДС, каза още, че в България липсва каквато и да е подкрепа за малките и средните предприятия и те нямат никакви преференции в сравнение с големите фирми.

Според председателя на Българската стопанска камара Божидар Данев в България липсва реформаторски дух за промени в икономиката. Като основни проблеми за успешното икономическо развитие Данев определи демографските проблеми, емигрантската и имиграционната политика, криминалната среда и други.

Валентин Василев информира, че СДС ще има поредица от срещи с представители на бизнеса и в рамките на няколко месеца партията ще уточни своята икономическа програма.

Споделяне

Още от Бизнес