СДС призова премиерът и президентът да организират натиск над Либия

Лидерът на СДС Надежда Михайлова призова правителството да инициира консултации с политическите сили за изработването на единна национална стратегия за понататъшните стъпки по процеса срещу българските медици в Либия. Бившата външна министърка, която бе обвинявана многократно за дипломатическото бездействие още при ареста на медиците ни, определя новината за смъртните присъди като ужасна в декларация до медиите.

Тя призовава премиерът и президентът незабавно да потърсят контакт с либийското държавно ръководство, както и да потърсят активното съдействие на нашите съюзници от Европейския съюз, НАТО и арабските страни.

Говорителят на СДС Николай Младенов поясни пред Дарик радио, че трябва да бъде оказан натиск над либийския лидер Кадафи. По думите му сега не е време да се търси вина на членове на правителството на ОДС.

Михайлова със съжаление констатира, че в "продължение на две години усилията на правителството, в което е участвала, както и продължаващите вече три години действия на сегашното правителство, не успяха да предотвратят стремежа на либийската страна да посочи именно нашите сънародници като виновници за трагедията с над 400 деца, заразени от СПИН, се посочва в изявлението на Надежда Михайлова.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?