СДС с идея за общински групи на партиите от Реформаторския блок

СДС ще предложи на останалите партии от Реформаторския блок техните представители в различните общински съвети да направят общи групи в градските съвети, независимо че формацията не е съществувала по време на местните избори през 2011 г. Целта е единството между тези партии да бъде реално представено в местната власт, съобщи пред журналисти във Велико Търново лидерът на сините Божидар Лукарски. По думите му председателят на ДСБ Радан Кънев вече бил дал съгласието си за това.

 

Лукарски поясни, че идеята е възникнала спонтанно след среща с великотърновската структура на партията и общинските съветници от СДС Мирослав Трифонов и Камен Алексиев.

 

Председателят на СДС коментира още, че правителството на Пламен Орешарски прави опити да се "окопае с кадрови политики и назначения на всякакви нива".

 

На журналистически въпрос за възможното присъединяването на ГЕРБ към Реформаторския блок, Лукарски отговори, че на този етап това не стои на дневен ред, защото голяма част от политиките, провеждани от правителството на ГЕРБ в сферата на правораздаването, вътрешния ред и сигурността не отговарят на вижданията на десните партии, предаде БТА.

Споделяне

Още по темата

Още от България