СДС се извинява за грешките си

В специална декларация, приета в понеделник по случай 20-годишния юбилей от създаването на СДС, Националният съвет на партията поднесе извинения към всички членове и симпатизанти за допуснатите грешки в различни периоди от съществуването на СДС.

"На тях дължим извинение, че допуснахме в различни периоди да се разколебаят във вярата си, че сме партията, способна да защити интересите им на граждани на променяща се демократична България. Дължим им и благодарността си за подкрепата в трудния ни път", заявиха от СДС.

В декларацията се казва още, че без СДС България нямаше да бъде "на картата на цивилизования свят, приобщена към евроатлантическите ценности и 20 години по-късно, на днешната дата - 7 ноември 2009 година" да бъде член на ЕС и НАТО.

"СДС също понесе загуби от важните реформи, които сменилите го във властта партии, се опитваха да блокират или да осуетят. Самите автори и създатели на тези реформи губеха устоите си в СДС и го подлагаха на тежки и непростими процеси на разединение и разцепление", заявят от Националния съвет.

За сегашното състояние на партията се споменава, че "СДС е парламентарно представена партия с ясна визия за развитието на България със силен експертен капацитет и с недвусмислено влияние върху вземането на решения за управлението на държавата".

"СДС не е партия на прехода, а последователна политическа сила дала същественото реформиране на държавата", заявяват от СДС.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?