СДС ще обжалва отказа на ЦИК за места в изборните комисии

СДС ще внесе жалба в ЦИК до края на работния ден заради вчерашното решение на комисията, което лишава партията от представителство в районни и секционни избирателни комисии, съобщи председателят на СДС Емил Кабаиванов. Сигнали се изпращат и до европейските институции.

”Ние от СДС твърдим, че вчерашното решение на ЦИК отново потвърждава нашата теза, че тя има за цел да запази политическото статукво, че това решение нарушава закона и ни отнема правото на СДС, на Обединените земеделци, Радикалдемократи и Социалдемократи да имаме представителство в секционните и районните избирателни комисии и поставя под въпрос следващите парламентарни избор”, каза Кабаиванов.

В петък ЦИК отказа да впише председателя на СДС и кмет на Карлово Емил Кабаиванов като представляващ Синята коалиция на мястото на Мартин Димитров. Решението бе взето  с 16 гласа "за" и двама "против".

Така се очертава СДС да няма представители в секционните избирателни комисии, след като в районните избирателни комисии бяха назначени предложените от представляващите десния съюз Мартин Димитров и Иван Костов.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013