СДС ще регистрира своя група в парламента

В сряда СДС ще регистрира своя парламентарна група в Народното събрание, съобщи председателят на партията Надежда Михайлова след среща с председателя на Демократическата партия Александър Праматарски и с главния секретар на БЗНС - Народен съюз Анастасия Мозер.

Депутатите от БЗНС - НС и ДП ще бъдат независими и ще се опитат да направят своя парламентарна група, каза Александър Праматарски. В 39-тото народно събрание има пет народни представители от БЗНС - НС и двама от ДП.

Надежда Михайлова уточни, че в рамките на парламента депутатите от трите партии ще подкрепят своите инициативи и ще останат опозиция на правителството на Симеон Сакскобургготски.

На предпоследния Национален съвет преди извънредната конференция бе решено СДС да регистрира своя група, в която да членува изключение от ПС на ОДС Никола Николов, наречен от Костов "африканския ловец".

С помощта на Николов Надежда Михайлова бе преизбрана за лидер на синята партия в нощта срещу неделя.

Докато днес Михайлова разговаря с Мозер и Праматеррски, останалата част от ОДС се събра на заседание в парламента. В него участват Иван Костов и 23-ма народни представители от групата на 26-те, които напускат СДС и вероятно ще учредят нова партия.

Екатерина Михайлова обяви, че има кворум и ще има заседание. В него участва и лидерът на БСДП Йордан Нихризов.

От групата, която поиска оставката на Надежда Михайлова и целия НИС, не участват Кина Андреева, която е в чужбина, и Стефан Мазнев, който предупредил, че има ангажимент и ще отсъства. Петър Жотев, който не членува в СДС, не се присъедини към колегите си, а остана в стаята на ОДС.

Няма ги Иво Цанев и Марио Тагарински, които още не са решили дали ще напуснат СДС.

Очаквайте подробности

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: