СДС ще се бори за трима депутати в Страсбург

СДС ще се бори за трима депутати в Страсбург
Очакванията на СДС за участие на техни представители в Европейския парламент са за две места със сигурност. Ще се борим за трето, като разчитаме и на гласовете на избирателите на малките десни партии, заяви партийният лидер Петър Стоянов в неделя при представянето на пловдивския кандидат Богдан Дренски, който е на 12-то място в листата.

СДС започна представянето на 18-те си кандидати в 18-те града, от които са номинирани и на 18-те цели, които си поставя партията да защитава в Страсбург.

Водач на листата на СДС за евродепутати е Петър Стоянов, на второ място е Лъчезар Тошев от Свищов, а трети е депутатът Мартин Димитров от София, който в момента представлява сините в ЕП и чието влизане в Европарламента сега остава под въпрос, според сметките на Стоянов.

Паралелно с неговата изява в Пловдив, в столицата Мартин Димитров и Петър Славов, друг кандидат от СДС-листата се срещнаха с поддръжници, пред които представиха 18 цели на сините за Европейския парламент. Първата задача на сините е отварянето на трудовия пазар на ЕС за България и провеждането на инфокампания за разясняване ползите от свободното движение на работна ръка.

Заради големите разлики в заплащането в България и повечето от другите европейски страни е необходимо да имаме максимална свобода на данъчна политика, която да направи българите икономически конкурентноспособни, което е втората цел на СДС. Усвояване на парите от еврофондовете и по-голямата прозрачностпри изразходването им е другата цел на партията.

Влизането на страната ни в Шенген ще повиши качеството на охрана на границите и ще се подобри борбата с престъпността, смята Димитров.
Сред другите задачи е постигането на висок и устойчив икономически растеж, присъединяване към еврозоната и постигане на валутна стабилност, както и евроинтеграцията на другите балкански страни, и конкретно на Македония. Това обаче трябва да става при ясни критерии и изпълнени условия, заяви Мартин Димитров.

В момента българските студенти се третират като втора ръка и не им се признават отделни изпити и дори - дипломи, посочи другия приоритет на работа Петър Славов. СДС е за образование, което създава конкурентноспособни млади хора, посочи той.

Споделяне

Още от България