СДС ще търси взаимодействие с ГЕРБ и партиите от Синята коалиция

Лидерът на СДС (в средата) обяви приоритетите на партията.

СДС ще търси взаимодействие по актуални въпроси с партиите от Синята коалиция и тези, които членуват в Европейската народна партия (ЕНП). Вече са изпратени покани за разговори, обяви председателят на СДС Емил Кабаиванов във вторник след заседанието на НИС на СДС.

Той добави, че очаква коректно отношение от десните партии, в това число и от ГЕРБ, най-голямата към момента българска партия от ЕНП.

Кабаиванов не поясни какво очакват от ГЕРБ и как се позиционира СДС спрямо управляващите преди изборите през 2013 г. В отговор на въпрос той намери за нужно да отбележи, че СДС не е част от управлението и допълни, че партията му ще бъде конструктивна опозиция.

СДС продължава да настоява за оставките на министрите Цветан Цветанов и Мирослав Найденов.

"Темите и приоритетите на СДС, които ще лансира и защитава през новия политически сезон, са тези, които вълнуват обществото и определят стандарта на живот, сигурността на хората, образованието, здравеопазването и перспективите пред страната в Европа”, допълни Кабаиванов.

Според кмета на Карлово предстои тежка зима както за българските граждани, така и за бизнеса. "Затова особено актуални за нас ще бъдат темите за цените на горивата и електроенергията, доходите на българските граждани и на българските пенсионери", каза той.

Кабаиванов заяви, че не очаква разминаване между ръководството на СДС и парламентарната група, защото депутатите са функция на партията и като такава ще изпълняват решенията на ръководството.

Кабаиванов бе избран на начело на СДС на мястото на Мартин Димитров, лидер на парламентарната група на СДС и съпредседател на Синята коалиция, с която Кабаиванов и съмишлениците му не искат да се явяват повече на избори. Разривът в СДС и десния съюз се задълбочи допълнително и след напускането на техни политици, които решиха да правят кариера в новата партия на Меглена Кунева.

Споделяне

Още по темата

Още от България