СДС скъса с партията на Касим Дал, няма да прави с нея предизборно споразумение

Корман Исмаилов

Няма да има предизборно споразумение между СДС и Народна партия "Свобода и достойнство" с лидери Касим Дали и Корман Исмаилов.

Във вторник председателят на СДС в Кърджали Дора Христова е разпространила изявление до медиите, с което е съобщила, че Националният съвет на СДС е оценил като "неприемливи" опитите на Дал и Исмаилов да редят листите със СДС в райони като Кърджали.

"Всяка спекулация с ясната позиция на СДС-Кърджали за участие в местната власт и демократичния начин на определяне на кандидатурите за листа на парламентарните избори ще считаме за евтина политическа пропаганда на икономически зависими кръгове", подчертава Христова.

Корман Исмаилов коментира пред БГНЕС, че "намеренията на партия "Свобода и достойнство" са били "да се установи трайно партньорство с формации с близки ценности като СДС, НДСВ, земеделци".

"Именно с техните лидери продължаваме преговорите, но сега сме в процес на събирането на необходимите за регистрацията подписи", каза още Исмаилов. Той уточни, че след регистрацията за участие в предстоящия вот ще се засилят разговорите с потенциалните съюзници, сред които СДС вече не е.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?