СДС смята, че е крайно време президентът да свика КСНС за бежанците

Божидар Лукарски, сн. БГНЕС

СДС смята, че е крайно време президентът да свика Консултативният съвет по национална сигурност /КСНС/ заради проблема с бежанците, заяви в понеделник председателят на партията Божидар Лукарски.

Членът на Националния изпълнителен съвет Любен Петров каза, че правителството трябва вземе много бързи и адекватни мерки, които да бъдат обсъдени на КСНС и да се постигне консенсус по тях. Всичко, което се случва в последните дни, ни отдалечава от Шенген, коментира Петров. Той призова членовете на КСНС да не се занимават с имотите на президента Росен Плевнелиев, а с проблемите на българите.

От СДС изразиха загриженост за раздадените като бонуси почти 14 млн. лв. в Министерството на отбраната, посочи главният секретар на партията Филип Кирев. Можеше тези пари да бъдат преразпределени от Министерския съвет и да бъдат пренасочени към сектори, в които има нужда от тях, обясни той.

Ръководството на синята партия коментира и предложения законопроект за промени в Закона за обществените поръчки. Според сините участието в обществени поръчки на фирми със задължения към държавата нарушава принципите на равнопоставеност на участниците в търговете. Освен това се позволява в тази сфера да се включат и "кухи фирми", които имат "нулеви" банкови сметки, посочи лидерът на партията Божидар Лукарски.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?