СДС упрекна Софиянски в лобизъм за НДСВ заради топлофикация

Борислав Геронтиев е назначен за програмен директор на БНТ. Геронтиев беше изпълняващ длъжността генерален директор на БНТ след отстраняването на Кирил Гоцев и отново след оставката на Емил Владков.

Досегашният и.д. програмен директор Румен Николов се връща към старата си длъжност - ръководител на направлението за детски предавания.

Новоизбраният генерален директор на БНТ Уляна Пръмова е дала срок на настоящия управителен съвет (УС) на БНТ до края на деня да реши дали да подаде оставка.

Пръмова е заявила, че ще приеме само колективна оставка на УС. Сега в УС са Иван Такев и Бойка Бойнузова, предложени и избрани от СЕМ от времето на Кирил Гоцев, а Севда Шишманова и Паун Цонев са от екипа на Емил Владков.

Шишманова вече е депозирала оставката си, Бойнузова обяви, че ще стори същото.

Аз съм направил това, което трябва. От тук насетне топката е в генералния директор на БНТ, но принципната ми позиция е всеки нов директор да разполага изцяло с моята оставка, каза Иван Такев, цитиран от БТА.

Единствено Паун Цонев обяви, че ще коментира въпроса с оставката си утре, от което ще рече, че не възнамерява да спази срока сам да се оттегли днес.

В интервю за радио "Нова Европа" по-рано Севда Шишманова заяви, че всички трябва да подадат оставки, за да дадат шанс на Пръмова сама да избере екипа, с който ще управлява телевизията.

Споделяне

Още от България