СДС установи, че не дължи нищо на адвоката, запорирал марката "СДС"

СДС установи, че не дължи нищо на адвоката, запорирал марката "СДС"

Ден след като представители на СДС обясниха пред Mediapool, че търговската марка на Съюза на демократичните сили не им е необходима и затова наложеният върху нея запор не е от значение за формацията, стана ясно, че партията е изплатила хонорарите на адвокат Диньо Бозадажиев.

Във вторник СДС изпрати официална позиция по случая, в която се казва, че сумите са преведени към частния съдебен изпълнител и с това партията счита случая за приключил.

"Парите, за които адв. Бозаджиев твърди, че не са му изплатени, и заради които е запорирал търговската марка на СДС, са инкасирани служебно от началото на 2017 г. от субсидията на СДС, от банката, която обслужва сметката на партията", се казва в съобщението.

"Тези суми са преведени към ЧСИ № 783 - Иван Чолаков, който е нает от адв. Бозаджиев, заради запора който той е наложил върху търговската марка СДС. Дали въпросните суми са преведени от ЧСИ – Иван Чолаков към адв. Бозаджиев, СДС няма как да знае или да контролира. Партията не носи отговорност за това. За нас сумите са изплатени, а случаят е приключен”, твърдят още от СДС.

Както Mediapool съобщи преди ден върху търговската марка на СДС е наложен запор и партията няма да има правото да я ползва, освен ако не плати задълженията си към адвокат Диньо Бозаджиев.

До запора се е стигнало след като през 2013 г. Диньо Бозаджиев е водил над 30 дела от името на СДС пред Върховния административен съд. От тогава досега обаче формацията не била платила хонорарите на Бозаджиев. Ето защо той завел дела, но след като сметките на партията се оказали празни и нямало какво да запорира, запорирал търговската марка "СДС".

В понеделник главният секретар на СДС Филип Кирев твърдеше първо, че партията няма регистрирана марка, така че няма върху какво да се налага запор. После обаче допусна, че все пак може и "друго ръководство" да е регистрирало. Кирев обясни, че синият съюз няма намерение да прави каквото и да е по запора, тъй като той не ги притеснява.

Ден по-късно обаче от СДС съобщиха, че от сметките им автоматично е изтеглена дължимата към адвоката сума, както и лихвите. "Нямаме стотинка задължение към Бозаджиев", каза пред Mediapool Кирев. "Всичко зависи вече от частния съдебен изпълнител и дали той е придвижил сумите към адвоката", допълни той.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?