СДС в Благоевград остана без ръководство, което отиде в съюз "Единство"

Организационният секретар на партията Елена Димитрова последва примера на общинския лидер Атанас Георгиев и в петък напусна партията, съобщи Дарик.

Димитрова е депозирала заявлението си пред главния секретар на СДС Константин Арабаджиев.

До този момент Елена Димитрова и Атанас Георгиев бяха единствените уставно овластени с партийни функции в синята централа в Благоевград, след като предишното ръководство, водено от д-р Тони Даскалов, подаде колективна оставка през ноември миналата година.

Пред Дарик Елена Димитрова коментира, че напускането ѝ от СДС е изцяло в знак на несъгласие с политиката на националния лидер Емил Кабаиванов и апаратчиците му.

Димитрова припомни, че именно заради НС на СДС и по вина на главния секретар Константин Арабаджиев два пъти бе проваляно отчетно-изборно събрание на благоевградската партийна структура. С подобни мотиви напусна преди два дни и председателят Атанас Георгиев.

Бившите ръководни кадри в СДС - Благоевград - Димитрова и Георгиев, вече са в новоучредения Национален съюз "Единство" заедно с бившите вече лидери на синята партия в Сандански, Банско и Разлог, съобщи още Дарик.

Споделяне

Още по темата

Още от България