СДС в Русе се разцепи в подкрепата за ГЕРБ

Областният шеф на СДС в Русе подписа споразумение за подкрепа на издигнатия от ГЕРБ кандидат –кмет, но общинският председател на сините отказа да ратифицира документа. “Лидерският” конфликт в дунавския град се разигра в четвъртък, когато националните ръководства на СДС и ГЕРБ влязоха в открит сблъсък, след като партията на Бойко Борисов отказа да подкрепи сини “успешни кметове”, за което настояха от “Раковски” 134, за да застанат зад кандидатурата на Борисов в София.

Общинският председател на СДС - Русе д-р Теодор Оджаков заяви, че споразумението за подкрепа на издигнатия от ГЕРБ кандидат-кмет ген. Ваньо Танов не е гласувано от повечето членове на общинската организация.

“Текстът на споразумението обезличава СДС и не дава гаранции за обща дясна платформа при управлението на Русе. Това е пагубна стъпка за синята партия”, обясни Оджаков.

Документът бе подписан от областния лидер на СДС Христо Лазаров. Негови съпартийци посочиха, че той е направил това в противоречие с подписаното местно предизборно споразумение отпреди два месеца с ДСБ за единна кметска кандидатура на икономиста Момчил Кастерлиев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?