СДС-Варна продължава съпротивата срещу коалиция с ДСБ

СДС-Варна продължава съпротивата срещу коалиция с ДСБ

СДС-Варна иска да бъде свалено доверието от председателя на националния предизборен щаб Найден Зеленогорски и е против местната кандидатдепутатска листа на дясната коалиция да се води от представител на ДСБ.

Това съобщи в сряда председателят на областната структура на партията и народен представител Димитър Димитров, цитиран от БТА.

Решението е гласувано късно във вторник вечерта по време на заседание на областният съвет на СДС. Имало е един глас против и двама въздържали се.

Областният съвет на СДС е поискал спазване на демократичните принципи и нормативните правила на партията.

Същевременно в интервю за "Труд" Димитър Димитров заявява, че в областната организация на СДС във Варна са научили от медиите за решението общата коалиционна листа там да се води от представител на ДСБ.

На заседанието си снощи Областният съвет единодушно е подкрепил искането при коалиционна дясна листа водачът ѝ във Варна да бъде от СДС.

Участниците са се обединили и около други искания, които внасят за разглеждане в Националния съвет на СДС, с настояване за свикването му най-късно до 31 март. Например за осигуряване на условия за работа от варненската структура те предлагат 50 процента от държавното субсидиране на СДС да е за местните организации.

По време на заседанието самият Димитър Димитров си е направил отвод по повод на издигнатата му кандидатура за следващ мандат.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?