СДС възпя десния алианс

В стил, издържан като ранните години на митинговата демокрация, СДС стартира в петък своята кампания за местните избори в зала 1 на НДК. Специално за събитието беше промотирана песента “ДА”, кaто заглавието ѝ представлява абревиатура на словосъчетанието “Десен алианс”. Така беше регистрирана коалицията между СДС и ДСБ, която издигна за кмет Мартин Заимов.    

Пред почти пълната зала и след изпълнението на химните на България и ЕС, първи реч държа лидерът на СДС Пламен Юруков. В този контекст изказването му очаквано се фокусира върху бъдещото взаимодействие на “жизнените и автентични десни партии”. По думите му партията трябва да подготви основата за тяхното широко взаимодействие и завръщането им във властта.

“СДС се явява на тези избори с нова политическа и обществена мисия. Днес ние поставяме началото на Десния алианс и заедно с това стартираме една по-дългосрочна кампания”, добави Юруков. Преди месец той обяви ГЕРБ за лява партия заради наличието в нея на голям брой бивши служители на МВР.

След председателя на формацията, на сцената беше поканен Мартин Заимов. В кратката си реч той заяви, че за него е чест точно тези две партии да го издигнат за кметския пост в София.

“Пред нас има един фалшив популизъм и едно диктаторско предложение. Помните ли, когато ни биха пред Народното събрание през 1997 година. Аз не искам полицаи и генерали да имат политическа власт в България”, заяви Заимов.

После на сцената последователно излязоха подкрепените от СДС кандидати за Варна – Димо Гяуров, Пловдив – Николай Караиванов, Златко Живков – Монтана, Антоанета Георгиева – Перник, Найден Зеленогорски – Плевен, Иван Ценов - Видин и др.

Повечето от тях говореха за ГЕРБ като популистка партия и призоваха за мобилизация на автентичното дясно пред новата “заплаха”. Партията на Бойко Борисов беше определена още като “балон, който ще се спука след две години” и “конюнктурна партия”..  

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?