СДВР конфискува над 120 000 кутии контрабандни цигари

Снимка: МВР

Столичната полиция е конфискувала 246 мастърбокса цигари, в които имало 122 999 кутии контрабандни цигари на стойност 922 000 лева, съобщи в сряда шефът на СДВР Ивайло Иванов.

Реализацията на подчинените му е част от акцията на агенция "Митници" и "гранична полиция", при която в Бургас бе разбит голям канал за внос на нелегални цигари.

Впоследствие в СДВР е била получена информация за склад на териротията на "Кремиковци", където са открити въпросните мастърбоксове.

"Начинът на укриването е бил, като самите дъски са издълбани, най-вероятно на фреза. В тях са били укрити кутии цигари без акцизен български бандерол от марката "Реджина", след това самите дъски са били покрити с идентичен фурнир, който да заличи тази интервенция върху дъските", обясни Иванов.

По същия начин в началото на месеца бяха укрити и други 111 312 кутии контрабандни цигари на обща стойност 834 840 лева. До момента няма задържани лица, но полицията провежда оперативно-издирвателни мероприятия.

Освен цигарите, столичните полицаи са заловили и над 58 кашона с фалшиви стоки, имитиращи маркови дъвки, тъмни очила и ароматизатори за кола.

Споделяне

Още от България