Седем деца загинаха в пожар в Германия

Сн. ЕПА/БГНЕС

Най-малко осем членове на едно семейство от турски произход, сред които седем деца, загинаха при пожар в жилищен дом в Югозападна Германия, съобщи полицията, цитирана от БГНЕС.

Причината за пожара не е известна, но полицията разследва фурна в апартамент на първия етаж на сградата, бивша кожарска фабрика, в град Бакнанг, близо до Щутгарт.

"Няма улики за умишлен палеж или ксенофобски мотив", съобщи полицията и допълни, че на приземния етаж на сградата се помещавала германско-турска асоциация за културен обмен.

Стотици пожарникари се включиха в гасенето на пожара, който започнал рано тази сутрин. Телевизиите показаха пламъци да излизат от прозорците, а от сградата се издигаше гъст дим към нощното небе. Огнеборците успели да спасят трима души на балкон. Те били откарани в болница, където е установено, че раните им не са животозастрашаващи, съобщи говорител на полицията.

Според местен вестник 11-годишно момиче, бабата в 10-членното семейство и един от чичовците са спасени. Бащата не бил в жилището, когато започнал пожарът. Вестник "Билд" съобщава, че най-малката жертва е само на шест месеца. Преди обед огънят беше овладян, но не напълно угасен. Властите се надяват да започнат разследването, когато жилището е достатъчно охладено, но това може да отнеме известно време.

Турският вицепремиер Бекир Боздаг съобщи в туитър, че иска разследването "да не остави никакви съмнения" относно причината за пожара. Осем души загинаха при умишлени палежи, извършени от десни екстремисти на къщи, обитавани от турци, в германските градове Мьолн и Золинген през 1992 и 1993 г.

Споделяне

Още от Свят