Седем години по-късно: Дело за корупция срещу депутат започва отначало

Седем години по-късно: Дело за корупция срещу депутат започва отначало

Седем години след като повдигна обвинения за търговия с влияние на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, прокуратурата внесе нов обвинителен акт срещу него, отново за същото. Този път Аврамов ще бъде съден от спецсъда, където бяха прехвърлени корупционните дела.

Аврамов, който в момента е депутат от ДПС и член на комисията за борба с контрабандата, бе оправдан на първа инстанция, но след това Апелативният съд отмени решението и върна материалите за ново разглеждане в градския. След промените в НПК те са били изпратени по компетентност в спецсъда и сега делото започва отначало.

Аврамов е обвинен за това, че в периода 6 юни – 17 юли 2012 г. е поискал 220 хил. лв. и право да ползва земи от земеделския производител Светослав Илчовски, за да окаже влияние върху шефа на местната служба по земеделие да отмени своя заповед, с която се разпределя ползването на земеделски терени. Другото му обещание било да окаже влияние на местния полицейски шеф, за да бъде осигурена охрана на 128 дка. земя край село Стубел.

Малко след ареста му през 2012 г. Аврамов бе изключен от ГЕРБ. Тогава земеделецът Илчовски замеси и името на бившата шефка на правната комисия Искра Фидосова. Впоследствие тя напусна постовете си след скандала с тефтерчето на шефа на някогашната комисия за конфликт на интереси Филип Златанов.

Споделяне

Още от България