Седем оферти за надзор на строежа на Дунав мост ІІ

Всички допуснати до финала на търга за избор на фирма, която да контролира проектирането и строежа на Дунав мост ІІ, са подали оферти, стана ясно от изявление на транспортният министър Петър Мутафчиев в понеделник. На пресконференция той съобщи, че от 18 септември до 6 октомври ще се оценяват седемте подадени оферти за супервайзор на проекта за изграждане на втори мост над Дунав при Видин и Калафат. След това оценителният доклад ще бъде предаден в Делегацията на Европейската комисия за одобрение.

Участниците с търга са консултантските компании “КОВИ” и “Мот МакДоналд Лимитед”, както и консорциумите от фирмите “Faber Maunsell LTD”/ Louis Berger SAS, Ove Arup&Partners Ltd/Tecnica Y Proyectos S.A” , обединението “INGEROP/ HIGH-POINT RENDEL” и това на “SETEC TPI/ CONSULGAL/ DENCO/ DIKRIL CONSULT”, съдружието “Tony Gee and Partners/ White Young green Consulting Ltd./PLANET S.A/ WYG International, което формира IMC Consulting, и  консорциумът от компаниите “WSP Group/ Hill International/ Italferr/ Tecnic”. Те се състезават за договор, чиято максимална сума е 7 млн. евро.

От 2 октомври до 10 ноември пък ще се оценяват офертите на кандидатите за изпълнител на строежа на Дунав мост ІІ. Срокът за подаване на предложенията изтича на 29 септември, след като бе удължен четири седмици.

В последния етап на конкурса за проектиране и строеж на маста Видин-Калафат участват общо пет фирми и консорциуми, след като в края на юли се отказа германско-белгийският консорциум “Билфингер-Бергер/Бесикс”. Така в надпреварата останаха френско-италианско-българският консорциум “Буик/Трансстрой Варна/Ризани де екхер”, германско-австрийско-италианският “Зюблин/Алпине майердер/Ейфел конструкшън металик”, френско-българският “Венси/Главболгарстрой/Мостстрой”, испанската фирма “ФСС конструксион” и германско-испанският консорциум “Хохтиф/ Орбаскон хуарт лейн”.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?