Седем ранени при удар на трамвай и автобус в центъра на София

Седем ранени при удар на трамвай и автобус в центъра на София

Седем души пострадаха при сблъсък на автобус 72 и трамвай 10 на кръстовището на бул. "Драган Цанков" и бул. "Христо и Евлоги Георгиеви" в центъра на столицата. Няма опасност за живота на хората. По първоначална информация вината за инцидента е на автобуса, който е преминал на червено. Катастрофата е станала в 10.50 часа. Ударът е предизвикал дерейлиране на трамвая.

Потърпевши са шестима от пътниците на двете превозни средства и ватманката, която е най-сериозно пострадала и е със средно тежки травми. Четирима от ранените са откарани във ВМА, а трима - в „Пирогов". Две от тях са жени на по 58 и 60 години – едната с контузия на таза, а другата е с навехнат глезен. Лекарите правят изследвания на най-възрастната жена, която е на 70-години.

Шофьорът на автобуса твърди, че спирачките са отказали. Взетата му на място алкохолна проба е отрицателна.

Временно беше затворено за движение трамвайното трасе между бул. "Витоша" и пл. "Журналист" и се наложи промяна на маршрутите на линии на градския транспорт. Около 12.30 часа кръстовището беше освободено от катастрофирилите превозни средства и движението беше възстановено.

Споделяне

Още от България