Седем са кандидатите за изграждане на ЕСТИ за 1 млн. лв.

Седем са кандидатите за изграждане на ЕСТИ за 1 млн. лв.

Седем кандидати подадоха оферти за изграждане на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) с прогнозна стойност 1 млн. лева без ДДС.

Това стана ясно при отваряне на предложенията им, съобщиха от Министерството на туризма без да посочват имената на участниците. Те ще станат ясни при отварянето на ценовите им предложения, уточниха от ведомството.

Единната система за туристическа информация, която е обещание на министъра на туризма Николина Ангелкова от предишния ѝ мандат, има за цел да свърже регистрите на хотелите с НАП, МВР и общините.

По процедура сега предстои да бъде направен преглед на документите за допустимост, а след това да се разглеждат техническите оферти. Ценовите предложения ще бъдат отворени само на тези кандидати, които отговарят на изискванията.

Избраният изпълнител ще има срок от 6 месеца да изгради и въведе в експлоатация единната система.

ЕСТИ ще свърже в реално време регистрите на хотелите с Министерството на туризма, Министерството на вътрешните работи, Националната агенция за приходите и общините.

Системата ще оптимизира събираемостта на постъпленията от туристическата дейност. Очаква се ЕСТИ да допринесе за по-голяма сигурност и за ограничаване на сивия сектор в туризма.

Споделяне

Още от Бизнес