Седем украински войници са убити в източната част на страната

Седем украински войници са убити в източната част на страната

Седем украински войници са убити в източна Украйна вчера и днес, съобщи правителствената пресслужба, цитирана от Асошиейтед прес. Тези жертви говорят за нарастване на насилието в района на конфликта с проруските сепаратисти, посочва АП.

Украинското правителство е регистрирало засилване на боевете на няколко места на фронта вчера, когато са били убити петима и ранени девет войници. Тази сутрин двама украински военни са загинали и петима са били ранени северно от бастиона на бунтовниците Донецк.

Сепаратистките власти в града съобщиха за сериозни щети по цивилната инфраструктура. Няколко села и квартали на Донецк са останали без електричество и газ.

Информационната агенция на провъзгласената от бунтовниците Донецка народна република предаде за един убит и трима ранени цивилни в село Макиивка.

Сепаратистите обвиниха силите на Киев, че са стреляли по контролно-пропускателен пункт северно от Донецк, през който хиляди мирни граждани минават всеки ден между контролираните от властите и бунтовниците територии.

Над 9600 души са били убити общо от началото на конфликта в Източна Украйна преди близо три години по данни на ООН.

Споделяне

Още от Свят