Седем загинали при атентат в християнски квартал в Дамаск

Най-малко седем души са убити от взрив на кола бомба пред полицейски участък в един от централните квартали на сирийската столица Дамаск, населен предимно с християни, съобщи Франс прес в неделя.

Агенцията се позовава на свой източник от силите за сигурност. Атентатът на площад Баб Тума е първият в този квартал, който се намира в историческия център на града.

Ожесточени битки между сирийски правителствени войски и въоръжени бунтовници се водеха тази сутрин край Дамаск и във втория по големина град Алепо, където вече три месеца продължават кръвопролитни боеве. Армията обсипа със снаряди и мини овощните градини край близкия град Дума, селището Замалка и селата в района Източна Гута. Войски са разгърнати в бунтовния град Артуз.

Вчера в Сирия загинаха общо 130 души, включително 44 цивилни, 44 бойци от съпротивата и 42 войници, сочат данни на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

В неделя сутрин в Дамаск се е състояла среща между президента Башар ал Асад и международния пратеник Лахдар Брахими, който призовава за няколкодневно примирие в края на идната седмица по случай мюсюлмански празник.

Споделяне

Още от Свят