Седемгодишно американче спечели 22 млн. долара от YouTube

Седемгодишно американче спечели 22 млн. долара от YouTube

Седемгодишният Райън от САЩ, който прави обзор на играчки в своя YouTube канал, стана най-високоплатеният блогър на видеохостинга, със заработени 22 млн. долара за годината.

Според оценката на "Форбс", Райън и неговият канал Ryan ToysReview , е изпреварил предишния лидер в YouTube Джейк Пол 500 хил. долара. Третото място в рейтинга е каналът на групата за спортни забавления Dude Perfect с 20 млн. долара.

Родителите на Райън публикуват неговите видеокоментари на играчки почти всеки ден. Влогът му за "гигантското синьо магическо яйце" пълно с играчки е гледано над 1 млн. пъти за три дни (а към момента на публикуването на класацията има вече над 17 млн. гледания).

Доходите на Райън са се удвоили в сравнение с миналата година, при това спечелената от него сума не включва нито данъци, нито хонорари за юристи и агенти.

На въпрос на телевизия ЕнБиСи, защо другите деца толкова обичат да гледат неговите видеа, Райън отговаря: "Защото съм весел и смешен".

Откакто родителите му са регистрирали видеоканала през март 2015 г., неговите видеа са гледани общо около 26 милиарда пъти, а последователите му са 17.3 милиона.

По данни на "Форбс" значителната част от спечелите пари (21 млн. долара) са обезпечени от рекламата, която се показва по време на излъчването на видеата, а останалите пари са от спонсорски проекти. Това може да се обясни с факта, че основната аудитория на видеоканала се състои от връстници на Райън, който наскоро навърши 7 години – тоест, те нямат собствени приходи.

От друга страна, играчките от обзорите на Райън веднага изчезват от магазините.

Американската верига супермаркети Walmart започна през август да продава играчки и дрехи за деца с марката Ryan's World ("Светът на Райън").

"Форбс" прогнозира, че сделката ще увеличи значително приходите на Райън през следващата година.

Тъй като той е непълнолетен, 15% от спечелените пари отиват в специална банкова сметка, до която той ще получи достъп след като навърши 18 години.

Райън не е единственото дете, което печели добре от YouTube. Миналата година Даниел Мидълтън, показващ как играе Minecraft, оглави класацията на най-доходните канали в YouTube със 16.5 милиона долара. Тази година обаче той е "чак" на четвърто място.

Онлайн сензацията Джейк Пол е втори в рейтинга. Неговите рап изпълнения и смешки са гледани над 3.5 млн. пъти за 12 месеца.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?