Седемгодишно американче спечели 22 млн. долара от YouTube

Седемгодишно американче спечели 22 млн. долара от YouTube

Седемгодишният Райън от САЩ, който прави обзор на играчки в своя YouTube канал, стана най-високоплатеният блогър на видеохостинга, със заработени 22 млн. долара за годината.

Според оценката на "Форбс", Райън и неговият канал Ryan ToysReview , е изпреварил предишния лидер в YouTube Джейк Пол 500 хил. долара. Третото място в рейтинга е каналът на групата за спортни забавления Dude Perfect с 20 млн. долара.

Родителите на Райън публикуват неговите видеокоментари на играчки почти всеки ден. Влогът му за "гигантското синьо магическо яйце" пълно с играчки е гледано над 1 млн. пъти за три дни (а към момента на публикуването на класацията има вече над 17 млн. гледания).

Доходите на Райън са се удвоили в сравнение с миналата година, при това спечелената от него сума не включва нито данъци, нито хонорари за юристи и агенти.

На въпрос на телевизия ЕнБиСи, защо другите деца толкова обичат да гледат неговите видеа, Райън отговаря: "Защото съм весел и смешен".

Откакто родителите му са регистрирали видеоканала през март 2015 г., неговите видеа са гледани общо около 26 милиарда пъти, а последователите му са 17.3 милиона.

По данни на "Форбс" значителната част от спечелите пари (21 млн. долара) са обезпечени от рекламата, която се показва по време на излъчването на видеата, а останалите пари са от спонсорски проекти. Това може да се обясни с факта, че основната аудитория на видеоканала се състои от връстници на Райън, който наскоро навърши 7 години – тоест, те нямат собствени приходи.

От друга страна, играчките от обзорите на Райън веднага изчезват от магазините.

Американската верига супермаркети Walmart започна през август да продава играчки и дрехи за деца с марката Ryan's World ("Светът на Райън").

"Форбс" прогнозира, че сделката ще увеличи значително приходите на Райън през следващата година.

Тъй като той е непълнолетен, 15% от спечелените пари отиват в специална банкова сметка, до която той ще получи достъп след като навърши 18 години.

Райън не е единственото дете, което печели добре от YouTube. Миналата година Даниел Мидълтън, показващ как играе Minecraft, оглави класацията на най-доходните канали в YouTube със 16.5 милиона долара. Тази година обаче той е "чак" на четвърто място.

Онлайн сензацията Джейк Пол е втори в рейтинга. Неговите рап изпълнения и смешки са гледани над 3.5 млн. пъти за 12 месеца.

Споделяне
Още от Бизнес

Как си обяснявате акцията на прокуратурата с обиски и арести в президентството?