Седемнадесет годишен американец е най-младият служител на НАСА

Седемнадесет годишен американец е най-младият служител на НАСА

Седемнадесет годишен американец е най-младият служител на американското космическо управление НАСА, пише в. "Кориере дела сера".

Моше Кай Кавалин е роден в семейството на тайванка и бразилец в град Сан Габриел в щата Калифорния. На 11 години той завършва колеж, а четири години по-късно завършва математика в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Тази година е записал магистърска програма по киберсигурност в университета Брандейс в района на Бостън. В НАСА работи в отдела за разработване на технологии за следене на самолети и дронове.

Моше ще издаде в скоро време и втората си книга, в която разказва, че е бил обект на тормоз от страна на връстниците си заради това, че е различен от тях. В края на годината той ще се сдобие и с разрешително за пилотиране, а е и шампион по източни бойни изкуства.

Родителите на Моше разказват, че на 4 месеца той започнал да говори, а после и да учи в къщи под грижите на майка си. На 7 години го записали в колеж, защото той вече се справял тригонометрията. Самият Моше обаче не иска да чува думата гений, когато се говори за него. Планира да изкара втора магистратура по бизнес администрация и после да основе собствена компания за киберсигурност.

Сега с нетърпение очаква да стане на 18 години, за да може да вземе шофьорска книжка.

Споделяне
Още от Свят

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?