Седемнайсет години затвор за убийството в Катуница

Сн. в. "Марица"

Пловдивският окръжен съд присъди в четвъртък 17 години затвор при първоначален строг режим за Симеон Йосифов, който е подсъдим за убийството на 19-годишния Ангел Петров от Катуница. Йосифов бе признат на първа инстанция за виновен, че на 23-ти септември миналата година умишлено е прегазил момчето.

Подсъдимият бе лишен завинаги от право на управление на моторно превозно средство, а микробусът, с който е причинена катастрофата, се отнема в полза на държавата.

Съдът е приел, че вината на шофьора е доказана по безспорен начин от свидетелските показания, както и от двете експертизи по делото.

Процесът срещу Йосифов се гледа по процедура на съкратено следствие, а заседанието продължи повече от 12 часа. Съдът постанови още Йосифов да плати 2000 лева на бащата
на загиналото момче - Атанас Петров, както и 1275 лева за разноски по делото.
Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

 

В съдебната експертиза се посочва, че близкият до Кирил Рашков – Цар Киро Йосифов е можел да спаси живота на момчето, ако умишлено не е форсирал колата, след като вече го е блъснал. Вещите лица по делото бяха категорични, че момчето е било не просто прегазено, а буквално премазано от тежкия бус, тъй като тялото му се е оказало притиснато под шасито и влачено 21 метра, смазвайки кости и жизненоважни органи.

 

Преди тази присъда Цар Киро и внука му бяха осъдени на по 3.5 години затвор за заплахи за убийство срещу Веселин Христев и Иванка Петрова. Двамата са роднини на убития Ангел Петров, чиято смърт предизвика масови безредици и протести в цялата страна.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?