Седмица след унищожителната градушка квартали в София са непочистени

В "Лагера" и "Бъкстон" въшки и бълхи нападнаха децата заради несъбрани боклуци

Седмица след унищожителната градушка в София редица квартали стоят непочистени, въпреки че столичани старателно са помели пред блоковете си и са събрали на купчина натрошените клони, отпадъци и боклуци. За това сигнализираха читатели на Mediapool.

 

Тревожно е, че непочистени остават дори паркове и градини, като децата играят сред боклука. Такъв е случаят с парка около културния дом "Красно село", както и градинката до бившата сграда на ГУСВ, в която трябва да се нанесе Районният съд.

 

Градината е почистена, като отпадъците стоят на купчина и няма кой да ги вдигне. Единият бор, който беше прекършен от бурята, все още не е отрязан и създава предпоставка от тежък инцидент.

 

Най-тревожното обаче е, че оставеният боклук сее вече зарази. Масово са плъзнали бълхи и въшки, деца се разболяха, оплакаха се майки от парка пред Mediapool.

 

Непочистена е улицата от отпадъка дори пред кварталната детска градина 114, където сутрин постъпват десетки деца, оплакаха се родители.

 

Според съобщение на Столична община от 11 юли приоритетно се почистват зелените площи, които се намират по протежение на уличната мрежа, както и алеите на парковете от периферията към центъра.

 

Продължава и почистването от наноси и миене на основната улична мрежа, както и миенето на карета от улици в централната градска част. На сайта на Столична община не е публикун график кога почистващите фирми ще стигнат да вдигнат натрупаните отпадъци от кварталите "Лагера" и "Бъкстон".

Споделяне