Седмокласник наръган в гърба от съученик

Сбиване между седмокласници в Самоков приключи с джобно ножче в гърба на едно от момчетата, участвали в инцидента, разиграл се в сряда вечерта в близост до училището, където учели двете деца.

Скандалът е възникнал около 18.00 ч. след приключване на учебните часове, съобщават от МВР. На път за вкъщи са вървели четири деца, които живеели в една посока и разговаряли къде ще празнуват Нова година. Двама от тях се спречкали, започнали да се обиждат, като пострадалото 12-годишно момче повалило другото дете на земята и го задържало в хватка. Измъквайки се, 13-годишният му съученик извадил джобно ножче и нанесъл няколко удара по раницата му. Останалите тийнейджъри ги разтървали и всички си тръгнали по домовете.

Пострадалият разбрал едва по-късно, че е ранен в гърба. Негова близка медицинска сестра промила раната и го завела в спешния център. Момчето е оставено за наблюдение в местната болница, без опасност за живота.

Всички деца – участници и свидетели, са разпитани в районното полицейско управление от инспектор от Детска педагогическа стая, след което са предадени на родителите им. Тийнейджърът, който е наръгал съученика си, е дал обяснение при дознател в присъствието на инспектор от ДПС и родител, след което бил освободен, допълват от МВР

Това е поредният инцидент със сбиване между деца, след като във вторник 14-годишно момче почина в Разград след сбиване със съученик в двора на училище “Никола Икономов”.

Смъртта на Халил Хасанов настъпи след юмручен удар в слепоочието от връстника му Хюсеин, който тормозел и друг път както това момче, така и други деца.

Погребението на Халил е днес в разградското село Бисерци, а роднините му се заканиха, че ще търсят възмездие за смъртта му. Негови роднини заявиха, че ще се консултират с адвокат за завеждане на иск срещу държавата и училището, в което момчето учило.

Поводът да тормози Халил бил, че той казал на класната им как Хюсеин извършил кражба от магазин

Споделяне

Още от България