Сеголен Роаял ще подменя екипа си

Сеголен Роаял ще подменя екипа си
Кандидат-президентът на френските социалисти Сеголен Роаял ще променя екипа си в опит да навакса изоставането си от дясноцентристкия кандидат Никола Саркози, предаде ББС.

Последните социологически проучвания дават преднина на Саркози от 10 пункта преди първия тур на изборите през април.

Сеголен Роаял, която стартира силно, но впоследствие загуби подкрепа, се очаква да оповести промени в екипа си тази седмица, най-вероятно в четвъртък.

По-късно в понеделник тя ще отговаря на живо на въпроси на публиката в тв предаване.

Въпроси, свързани с предизборната ѝ програма, вътрешни противоречия в Социалистическата партия и редица нейни гафове пречат на доброто ѝ представяне на изборите.

“Екипът трябва да бъде подсилен и по-добре структуриран”, каза Роаял пред Франс прес в събота. Тя добави, че трябва да бъде възстановена йерархията, като в същото време повече хора поемат отговорности.

Роаял, която се бори да стане първата жена президент на Франция, спечели вътрешните избори в нейната Социалистическа партия през ноември.

Тя твърди, че не отдава голямо значение на настоящите проучвания, като казва, че има още доста време до изборите на 22 април.

Тя смята, че промените в щаба ще ѝ помогнат да се състезава със Саркози, който в момента е вътрешен министър и има по-добри възможности за изява.

“Всеки знае, че има разлика между ресурсите, които имам аз и тези на вътрешния министър”, обясни Роаял.

Споделяне

Още от Свят