Селската програма дава над 13 млн. евро за канализация в 14 общини

Държавен фонд "Земеделие" започва да приема проекти за изграждане на канализационни съоръжения за пречистване на отпадни води, за които са предвидени 13.1 млн. евро от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от земеделското министерство в четвъртък. Документите ще се подават от 2 до 9 ноември по мярката за финансиране на основни услуги за населението и икономиката в селските райони.

 

Общо 14 общини от седем области могат да подават проекти за канализация. Това са местните власти в Белица, Петрич, Сатовча, Симитли и Якоруда (обл. Благоевград), Айтос и Несебър (обл. Бургас), Кочериново и Сапарева баня (обл. Кюстендил), общ. Тетевен (обл. Ловеч), общ. Септември (обл. Пазарджик), Калояново и Садово (обл. Пловдив) и общ. Баните (обл. Смолян).

 

Съобщението идва два дни след предупреждението на Брюксел, че страната ни може да изгуби 286 млн. евро, предвидени за фермерите, ако те не бъдат изплатени до края на 2013 г. В отговор земеделският министър Димитър Греков обяви, че започва ударно договаряне и изплащане на евросредствата, за да се намали максимално загубата на финансиране.

Споделяне

Още от Бизнес