СЕМ няма да подаде оставка заради избора на Владков за шеф на БНТ

Членовете на СЕМ няма да подават оставка заради избора на Емил Владков за генерален директор на БНТ. Това стана ясно след близо 3-часова среща, състояла се днес между членовете на медийния съвет и представители на телевизията.

Днешната среща беше в резултат на декларация, която вчера общото събрание на пълномощниците в БНТ гласува, като поиска оставката на членовете на СЕМ и на новоизбрания генерален директор Емил Владков. Декларацията беше изпратена до президента, до представители на ръководството на парламента и на парламентарно представените политически партии.

Според Лилия Райчева, член на СЕМ, ситуацията в БНТ няма да се промени с оставката или освобождаването на СЕМ. По думите ѝ в БНТ най-после са се отключили "дълго стаявани процеси". Ние живеем в демократична държава и всеки има право на своите искания, коментира Райчева.

Протест в БНТ няма, има декларации, обяви след срещата журналистът Горан Благоев от СЖБ "Подкрепа". Ние сме наясно какво ни позволява законът и това, че болшинството от служителите в БНТ не одобряват този състав на СЕМ, добави той.

Координаторът на СБЖ в БНТ Венка Ризова каза, че все още няма потвърждения за другите срещи, поискани от представителите на телевизията.

Споделяне

Още от България