СЕМ преизбра София Владимирова за свой председател

София Владимирова

Съветът за електронни медии (СЕМ) преизбра за втори мандат като председател София Владимирова. На редовното заседание на съвета в сряда тя получи четири гласа "за" и един "въздържал се".

Въздържалата се бе предходната председателка на съвета Мария Стоянова. Аргумент за позицията ѝ е, че след два месеца вече няма да бъде част от съвета и няма морално право за избира  негов председател.

София Владимирова започна работа в СЕМ през април 2016 г. от квотата на парламента по предложение на ГЕРБ. По това време тя вече има един мандат в регулатора.

Владимирова е завършила Софийския университет "Св. Климент Охридски" с магистърска степен по журналистика, специалност "Телевизионна журналистика". Започва кариерата си още като студент в Българското национално радио (БНР), програма "Христо Ботев". Повече от десет години е репортер и сценарист, участва в творческите процеси, свързани с подготовката и създаването на много телевизионни продукции. Сред тях са предаванията "Сблъсък", "10-те най", "Мюзик айдъл", "Рекламна пауза" и др.

Има опит като сценарист и PR на бившия външен министър на ГЕРБ Румяна Желева.

Споделяне

Още от Общество