Семейство Обама има нов домашен любимец

Бо (вляво) и новият обитател на Белия дом Съни

Семейство Обама са си взели нов домашен любимец. Съни, на една годинка, се присъедини към Бо, който е от същата порода -португалско водно куче.

 

"Съни е съвършената малка сестричка за Бо - пълна с енергия и много дружелюбна и семейството на президента избра името ѝ, защото пасва на слънчевото ѝ излъчване", гласи официалното съобщение на сайта на Белия дом.

 

"Подозираме, че Съни ще последва стъпките на Бо и ще прави компания на президента в Овалния кабинет, ще излиза на разходка с първото семейство след семейната им вечеря в 18.30 ч. и дори ще скача в скута на първата дама от време на време", продължава текстът, цитиран от Ройтерс.

 

Бо дойде да живее със семейство Обама малко след влизането му в президентската резиденция през 2009 г., в изпълнение на обещанието, дадено от президента на дъщерите му във вечерта на избирането му през ноември 2008 година.

 

При пристигането на Бо в Белия дом, семейство Обама обясниха, че са избрали португалско водно куче, понеже дъщеря им Саша страда от алергии, а тази рядка порода не причинява алергични пристъпи. Бо беше подарък за Обама от сенатора Едуард Кенеди.

Споделяне

Още от Свят