Семейство с 11 деца остана без дом след пожар в Русе

Снимка: БГНЕС

Семейство с 11 деца остана без дом, след като къщата, в която живее под наем, бе унищожена от пожар, предаде БГНЕС.

Пламъците са обхванали покривите на още две къщи, но за щастие няма пострадали хора. Имуществото обаче е унищожено от водата, използвана от пожарникарите при борбата с огъня.

Пожарът на ул. "Екзарх Йосиф" в Русе е избухнал малко преди 14 часа. Той е тръгнал от покрива на къщата на многодетното семейство. Едно от децата е видяло дима в едната стая и е съобщило на майка си. Много бързо пламъците са се разпространили по целия покрив и двуетажното легло в стаята. Децата са излезли навън, а тъй като къщите в района са долепени една до друга, огънят се е прехвърлил на съседните покриви.

На мястото на инцидента са били изпратени три противопожарни автомобила от двете районни служби, както и екипи на полицията и "Спешна помощ". Повече от два часа бяха необходими, за да бъде овладян огънят.

Повечето от съседите бяха излезли на бегом от домовете си, силно стресирани от случващото се. Някои са правили ремонт преди година, други пък са сменяли мебелировката и сега са в ужас, че всичко е унищожено.

Въпреки че многодетното семейство твърди, че се отоплява само с дърва, съседите имат друго мнение – че горят гуми, дрехи, обувки и каквото им попадне.

На място, за да се запознае със ситуацията, пристигна и директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Той бе категоричен, че семейството с 11-те деца няма да бъде оставено на улицата. "Имаме опция да бъдат настанени или в кризисния център, или в хижа "Приста", с които имаме договор в такива ситуации да могат да бъдат настанявани хора, особено в това студеното време,за да могат да престоят, докато се уреди техният жилищен проблем", обясни Димитров.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват.

Споделяне

Още от Общество