Семейство загина при пожар в Бургас

Жилищен блок, населен с 220 души, горя в ранните часове на деня в бургаския квартал “Зорница”, съобщиха в петък от Гражданска защита. По данни на службата, пожарът е загасен около 4.00 часа сутринта със сили на пожарната, подпомогнати от спасителни екипи на рафинерия “Лукойл” и на бургаското летище. Сигналът за него е бил подаден минути след 2.00 часа.

Двама от жителите на блока загинаха, а деветнадесет души са пострадали, сред които шест деца и трима пожарникари. Загиналите са семейство - Анна (61 г.) и Стоян (66 г.) Стоянови. Жената е скочила от прозореца в паниката от пламъците и е умряла на място, а съпругът ѝ загинал в жилището, задушен от дима.

Осем души остават в многопрофилната болница в Бургас.

Все още не  е ясна причината за пожара. Работи се по версии за забравен котлон, хвърлена запалена цигара в асансьорната шахта, която е подпалила боклук или за подпалени вещи, които са се намирали на междустълбищните площадки.

От Гражданска защита са се обърнали към БЧК да подпомогне пострадалите с най-необходимите вещи, защото някои от тях са останали без покрив и покъщнина. Хората са настанени в оборотни жилища на общината.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?