Сенатът одобри Майк Помпейо за директор на ЦРУ

Майк Помпейо
Сенатът на САЩ одобри конгресмена от Канзас Майк Помпейо за директор на Централното разузнавателно управление на САЩ. Това стана въпреки безпокойството на някои законодатели, че той може да разшири следенето или да позволи използване на специални техники при разпит, които според мнозина са равносилни на мъчения.
 
Номинацията на Помпейо бе одобрена с 66 гласа "за" при 32 против и по-късно той положи клетва пред вицепрезидента Майк Пенс. 
 
Помпейо застава начело на ЦРУ в критичен момент за националната сигурност на САЩ, когато разузнаването - традиционно смятано за надпартийно, се озова в центъра на прожекторите на политическата арена, отбелязва Асошиейтед прес.
 
Президентът Доналд Тръмп се изказа критично за изводите на разузнаването, че Русия се е намесила в президентските избори, за да му помогне да победи Хилари Клинтън. 
 
По време на изслушванията в сенатския комитет по разузнаването Помпейо заяви, че Русия агресивно възстановява позициите си в света, обвини я, че е нахлула и окупирала украинска територия и че не помага за разгрома на "Ислямска държава".
Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?