Сенатори от Републиканската партия искат да изслушат свидетели за импийчмънта на Тръмп

Сенатори от Републиканската партия искат да изслушат свидетели за импийчмънта на Тръмп

Сенатори от Републиканската партия на САЩ заявиха, че ще отхвърлят всяко предложение просто да гласуват за отхвърляне на обвиненията, по които се иска импийчмънт на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Мисля, че нашите членове като цяло "смятат, че трябва да бъдат изслушани и двете страни", заяви в понеделник сенатор Рой Блънт от Мисури, водеща фигура в Републиканската партия. Това ще е едва третата процедура за импийчмънт в историята на САЩ, която се провежда на фона на значително политическо разделение и предстоящите тази година избори, отбелязва АП.

Все още не е ясно кога точно ще бъде започната процедурата пред Сената, защото председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси не е определила конкретна дата.

Сенатори от Републиканската партия обаче обсъждат помежду си дали да гласуват за отмяна на обвиненията срещу Тръмп, или да призоват допълнителни свидетели, припомня БТА.

През уикенда Тръмп се обяви в подкрепа на идеята просто да се гласува за отхвърляне на обвиненията, които той смята за изфабрикувани. Изглежда обаче, че лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл няма необходимата подкрепа сред сенаторите, за да направи това, отбелязва АП. Републиканците са мнозинство в Сената и е практически сигурно, че в крайна сметка Тръмп ще бъде оправдан

Споделяне

Още по темата

Още от Свят