Сепаратистите от Донецк прекратиха размяната на пленници с Киев

Размяна на пленници в Донецк

Сепартистите от самопровъзгласилата се Донецка народна република взеха решение да прекратят размяната на пленници с киевските власти, предаде ”Интерфакс”, цитирана от агенция ”Фокус”.

Министърът на отбраната на донецките бунтовници Владимир Кононов съобщи, че са взели решение да прекъснат размяната на военнопленници с Украйна, защото украинската страна предава в размяна на своите войници лица, които нямат никакво отношение към опълчението.

Междувременно Германия обяви, че ще изпрати в Украйна 75 камиона с хуманитарна помощ, съобщава украинската агенция УНИАН.

В съобщението се посочва, че украинските власти са съгласували сроковете за преминаване и доставка на товара с държавния секретар на германското министерство за икономическото сътрудничество и развитие Ханс-Йоахим Фухтел.

По думите на Фухтел, камионите с продукти от първа необходимост ще пристигнат в Украйна в средата на октомври. Хуманитарният конвой ще бъде разтоварен в Харковска, Запорожка и Днепропетровска области под ръководството на украинския клон на Червения кръст.

Споделяне

Още от Свят