Септември е бил най-тежкият месец в Индия от началото на пандемията

Септември е бил най-тежкият месец в Индия от началото на пандемията

Септември е бил най-тежкият месец в Индия от началото на пандемията от новия коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Тогава са били регистрирани 41 процента от потвърдените заразени и 34 на сто от смъртните случаи в страната.

През последното денонощие в Индия са били установени над 86 800 заразени. С това общият брой на регистрираните случаи в страната е надхвърлил 6,3 милиона.

Индия е на второ място в света по този показател след Съединените щати, където заразените са повече от 7,2 милиона. Очаква се тя да ги изпревари до седмици при запазване на сегашните темпове на разпространение на коронавируса, отбелязва АП.

1181 човека са починали от Ковид-19 в Индия за изминалите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи в страната от причиняваното от новия коронавирус заболяване достигна 98 678. Индия е на трето място в мрачната статистика след САЩ и Бразилия.

На този фон индийското правителство обяви ново смекчаване на ограничителните мерки заради коронавируса. От 15 октомври кината, театрите и мултиплексите ще могат да отворят за зрители с 50 процента от своя капацитет, а плувните басейни - да бъдат използвани от спортисти за тренировки.

Щатите ще могат да решават поотделно дали да отворят постепенно училищата след 15 октомври. Учениците обаче ще имат възможност да продължат образованието си онлайн.

Международните полети ще останат спрени до 31 октомври. Ще продължи обаче евакуирането на блокирани хора от и до САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Франция, Япония и още няколко страни.

Споделяне

Още от Коронавирус