Серафим Стойков: Ръководството на НРС се държи като държава в държавата

Серафим Стойков: Ръководството на НРС се държи като държава в държавата

Архивите на НРС ще бъдат предадени с подписа на началника на службата ген. Кирчо Киров, а не от Божидар Дойчев, коментира пред Mediapool Серафим Стойков, бивш началник на архива на МВР. Според него от началника на отдел “Архив” нищо не зависи, защото е подчинен на някои от заместниците на ген. Киров

Божидар Дойчев е човек с много лабилна психика и без амбиции, нищо чудно ако е притискан да извърши “някои неща” да не е издържал и да е посегнал на живота си, предположи Стойков, без за конкретизира кои неща има предвид. Стойков припомни, че Дойчев е оглавявал архива на НРС и през 1993 г., когато бе унищожено досието на агент Румянцев (бившият банкер Атанас Тилев). За унищожаването на това досие под наказателна отговорност бе подведен бившият шеф на НРС Бриго Аспарухов, но делото бе прекратено.

Серафим Стойков смята, че новината за смъртта на Дойчев се държа в тайна близо 24 часа, защото ръководството на службата е приело маниерите на бившето Първо главно управление на ДС и се чувства като държава в държавата. 

Бившият началник на МВР- архива се усъмни и че Божидар Дойчев е работил като пенсионер, според него това е невъзможно.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?