Серена Уилямс счупи рекорд на Щефи Граф с титла в Мелбърн

Американката победи сестра си с 6:4, 6:4 и й благодари за вдъхновението

Серена Уилямс счупи рекорд на Щефи Граф с титла в Мелбърн

Американската тенисистка Серена Уилямс спечели титлата от Откритото първенство на Австралия, побеждавайки с 6:4, 6:4 сестра си Винъс на финала.

Така тя завоюва рекорден 23-и трофей от Големия шлем, задминавайки легендарната германка Щефи Граф. Това е и неин седми триумф в Мелбърн, с който отново ще оглави световната ранглиста.

Сестра ѝ Винъс Уилямс пък за втори път игра във финала на турнира, но отново не можа да стигне до върха. По време на награждаването шампионката направи емоционално изказване, посочвайки я като основна причина за успехите ѝ.

"Искам да използвам момента да поздравя Винъс. Тя е невероятен човек. Нямаше как да стигна до 23 без нея, нямаше как да имам каквото и да е. Тя е моето вдъхновение и е единствената причина да съм тук днес", каза Серена Уилямс.

"Благодаря ти, че ме вдъхновяваш да бъда възможно най-добра тенисистка, да работя упорито. С всяка твоя победа тази седмица ме вдъхновяваше да печеля и аз."

Серена коментира още, че усещането на държи 23-ата титла в ръцете си е прекрасно. По думите ѝ "няма по-хубаво място да го направя от Мелбърн".

"Първата ми титла от Големия шлем беше тук, 23-ата отново във финал срещу Винъс. Не бих могла да напиша по-добър сценарий. Просто имам чувството, че това е правилният момент – всичко се получи", добави Серена Уилямс.

Споделяне

Още от Спорт