Сергей Станишев ”напълно изключи” възможността за коалиция БСП - ГЕРБ

сн. БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви в събота, че напълно изключва възможността за сключва на следизборна коалиция с ГЕРБ. В отговор на въпрос дали е възможна ”широка коалиция” между левица и десница по примера на Германия Станишев каза пред ТВ7, че партията на Бойко Борисов нямат нищо общо с традиционната демократична десница.

”Това е партия, която се стреми да остане на власт на всяка цена. Цялата държава работи за икономическите интереси на премиера Бойко Борисов. Навсякъде са техните интереси и фирми. Това е системен проблем на България”, каза лидерът на БСП.

”Сегашната власт е централизирана, персонифицирана, няма важно решение, което да не минава през министър-председателя и тесния кръг около него. Служителите в министерството на земеделието трудно биха направили такова фрапиращо нарушение, ако нямаха "зелена светлина" отгоре”, добави Станишев по повод скандала с дюните в Несебър.

Според него случващото се с дюните в Несебър е фрапиращо нарушение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

"Това е очевидна далавера, корупция, и това се случва не 2007 – 2008 - 2009 година, а 2012 година по време на управлението на г-н Борисов. Те са направили това нарушение", каза още лидерът на БСП.

Той припомни, че законът е бил приет през 2007 година, за да въведе ясни правила и да намали застрояването на крайбрежието.

Станишев каза, че дюните трябва да бъдат публична държавна собственост и трябва да бъдат картирани. По думите му с идването на власт на ГЕРБ дейността по картирането на дюните е прекратена под ръководството на МРРБ и тогавашния министър Росен Плевнелиев.

Споделяне

Още от България