Сергей Станишев отново поиска програмно правителство след изборите

Сергей Станишев, Сн: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев отново обяви, че "България има нужда от програмно правителство, което да бъде правителство на националната отговорност и националното спасение". Идеята за програмно правителство не е нова и не излиза за първи път от устата на председателя на левицата, но днес той още по-настойчиво я напомни.

Предложението си председателят на левицата отправи в понеделник, след като партията му внесе документите си за регистрация в ЦИК.

"От изборите ще зависи дали искаме да останем в това състояние, до което ни докара управлението на Бойко Борисов, или искаме ефективна промяна", каза Станишев.

"Три и половина години всеки ден Бойко Борисов не излизаше от всички медии, от сутрин до вечер. Къде е сега той? Скри се. Прави се, че не е управлявал три години и половина и че не е докарал България до тази разруха", коментира председателят на БСП.

"Важното е хората да излязат и да гласуват, защото това е единственият начин да се реализира промяната, която хората искат, промяна, която да е социална, икономическа и политическа. От такава промяна има нужда България. Най-сигурният начин гласът на хората да бъде чут, контролираният вот, манипулациите и фалшификациите да не надделеят, това е масираното гласуване на българските граждани по съвест", каза още Станишев.

Споделяне

Още от България