Сериен убиец във Великобритания продължава да се изплъзва на полицията

Издирваният сериен убиец Раул Томас Моут, който обяви война на британската полиция, е отправил за първи път заплахи срещу обикновени хора, предаде Ройтерс, като се позова на детективи, участващи в преследването му. Полицията се опитва шести ден да залови 37-годишния бивш културист и охранител на дискотека, който простреля трима души, един от които смъртоносно, скоро след като бе освободен от затвора.

В събота Раул Томас Моут простреля в град Гейтсхед, южно от Нюкsсъл, бившата си приятелка, 22-годишната Саманта Стобарт, от която има малка дъщеря, 19-месечната Шанел. После Раул Томас уби новия ѝ приятел. На следващия ден простреля тежко полицай.

Въоръжени полицейски офицери, в това число и снайперисти, претърсиха тази нощ цялата местност около село Ротбъри, след като откриха в този район палатка, в която серийният убиец е живял при доста първобитни условия. Там полицията намери писмо, в което Моут пише, че подозира, че бившата му приятелка се среща с полицай.

Полицията предложи награда от 10 000 британски лири на онзи, който предостави информация за насилника, която ще доведе до залавянето му. Самият Моут изпрати след тройното престъпление и писмо до в. "Сън", в което обяви война на британските полицаи, защото според него те са объркали живота му със Саманта.

В издирването на Моут в района на село Ротбъри участват стотици полицаи с бронирани коли. Още във вторник вечерта бяха блокирани пътищата, водещи към селото, след като бе намерена кола, за която се смята, че е била на Моут. Според полицията теренът, на който се водят издирвателните операции, е труден, с гъсти гори, но и с открити селскостопански площи, където полицаите стават лесни мишени.

Споделяне

Още от Свят