Сестрата на Борис Джонсън е кандидат за евродепутат от проевропейска партия

Борис Джонсън

Сестрата на водещия поддръжник на Брекзит Борис Джонсън се кандидатира за евродепутат от подкрепяща Европейския съюз британска партия, съобщи Асошиейтед прес.

Рейчъл Джонсън, която е журналист, е сред кандидатите на новосъздадената партия "Промяна за Обединеното кралство" на изборите за Европейски парламент.

Партията е основана от бивши консерватори и лейбъристи.

Великобритания ще участва в европейските избори на 23 май, защото не е напуснала ЕС, почти три години след като британските избиратели подкрепиха Брекзит на референдум.

Правителството иска да избегне участие на Великобритания в изборите, но това може да стане само ако депутатите ратифицират сделка за Брекзит до 22 май, което е малко вероятно.

Борис Джонсън, който беше външен министър, напусна правителството миналата година, противопоставяйки се на плановете на министър-председателката Тереза Мей за запазване на близки икономически отношения с ЕС след Брекзит.

Сега, когато излизането на Великобритания от ЕС е блокирано, Борис Джонсън е фаворит сред подкрепящите Брекзит консерватори да замести Мей като партиен лидер. 

Споделяне

Още от Европа