Сестрата на Ким Чен-ун разсея надеждите за възобновяване на разговорите със САЩ

Сестрата на Ким Чен-ун разсея надеждите за възобновяване на разговорите със САЩ

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун разсея надеждите за ранно възобновяване на дипломатическите разговори със САЩ. Тя заяви, че американските очаквания за такива разговори може да донесат голямо разочарование за американците, предадоха световните агенции.

Това изявление на Ким Йо-чен дойде ден, след като съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че в неотдавнашното изявление на Ким Чен-ун има "интересни сигнали", че Северна Корея ще е готова едновременно за диалог и за конфронтация, но повече за конфронтация.

"Има една севернокорейска поговорка, която гласи: "В съня онова, което е по-важно е не, че го сънуваш, а как го интерпретираш. Изглежда, че САЩ може би интерпретират ситуацията по такъв начин, че да се почувстват спокойни", заяви Ким Йо-чен. "Но очакванията, които те избраха да имат, може да предизвикат у тях по-голямо разочарование", предупреди тя.

Това изказване дойде и в момент, в който преговарящият на САЩ за Северна Корея Сун Ким е на посещение в Южна Корея. Вчера той каза, че се надява на положителна реакция скоро от Северна Корея на американската оферта за разговори.

Споделяне

Още от Свят