Сестрата на убитата Мирослава от Перник кандидатства в полицията

Елеонора Николова, сестра на отвлечената и убитата при доста странни обстоятелства 19-годишна Мирослава от Перник, кандидатства за работа в местната полиция, съобщи във вторник БТА, цитирайки директора на ОДП-Перник Валентин Димитров.

По думите му тя е подала заявление за служител в "Охранителна полиция", където се очаква да бъдат приети 34 души на възраст до 40 години. Те ще преминат през тестове за интелигентност, физическа издръжливост и психологическа пригодност.

Длъжността е категория "Е" за служители със средно образование. Документи са подали над 350 души. Резултатите ще станат известни до месец. Сестрата на убитото момиче решила да се кандидатира за работа в полицията след трагичния инцидент с Мирослава, поясни майката Емилия Шумкова.


Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември 2011 г., а трупът ѝ бе намерен на 12 януари. Един от заподозрените за убийството ѝ - Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби в присъствието на няколко антимафиоти. Въпреки че МВР бързо съобщи, че той е сложил край на живота си, защото не могъл да приеме, че е разкрит, около смъртта му останаха много противоречия и неясноти.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?